Close

Oriešková torta s čokoládovou plnkou

Pridávam aj tento recept mojej manželky.

Korpus: 

  • 6 bielkov
  • 300g cukru kryštál
  • 200-240g orechov ( dávam lieskovce)

Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, primiešame cukor a nakoniec opatrne postrúhané orechy. Trochu nasekaných si necháme na posypanie cesta.

Na pečiaci papier ( na tri plechy ) si nakreslíme 3 kruhy ( podľa tortovej formy) a vylejeme do nich cesto, upravíme a posypeme vrch orechami. Všetky 3 plechy dáme zapiecť naraz do rúry vyhriatej na 140° a pečieme 110 minút. Necháme vychladnúť.

Plnka:

  • 500ml 33% šľahačky
  • 240-300g 70% čokolády ( Coop Jednota)

Vyšľaháme tuhú šľahačku a do nej po lyžičkách primiešavame čokoládu roztopenú nad vodným kúpeľom. Ihneď plníme tortu, aby krém nestuhol. Hotovú tortu môžeme ozdobiť čokoládou, alebo podľa vlastnej fantázie.

Dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie cez noc. Opatrne krájame.