Close

ED tiramisu

Po dlhšom skúšaní, som si nakoniec obľúbil túto verziu niečoho, čo by sa dalo prirovnať k tiramisu 🙂

Budeme potrebovať:

  • 4 bal. BeBe keksov (kakaové, verzia balenia: +25% naviac)
  • 1 bal. podlhovastých piškót
  • 3 bal. smotany na šľahanie (250 ml)
  • 4 bal. vanilínového cukru (20 g)
  • 2 bal. mascarpone Galbani (krémový syr, 250 g)
  • 1 silné presso (uvarenú kávu, instantná káva nemá požadovanú chuť)

Postup:

Je naozaj jednoduchý. Šľahačky vyšľaháme do tuhého stavu spoločne s vanilínovým cukrom, do zmesi pridáme mascarpone a dobre premiešame mixérom. Na plech (40 x 28 cm) kladieme postupne BeBe keksy a krém. Na každý keks lyžičkou vylejeme 1 kávovú lyžičku ochladenej kávy bez cukru.

Predposlednú vrchnú vrstvu vytvoríme uložení podlhovastých piškót. Na fotkách je v tejto časti použitý aj jemný čučoriedkový krém – ak bude záujem, pošlem recept aj na ten :).

Na piškótovú vrstvu dáme ešte jednu vrstvu BeBe keksov a ukončíme vrstvou krému. Vrch následne poprášime kakaom. Dáme na 1 deň do chladničky odležať.